Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

Śniadanie godz. 8.30
Drugie śniadanie godz.10.30
Obiad godz.12.30
Podwieczorek godz. 14.15
PONIEDZIAŁEK - 08.09.2025r.

ŚniadanieBułka z masłem, miód, płatki kukurydziane Corn fleks na mleku, herbata z cytryna, marchewka

II Śniadanie - jabłko

ObiadKapuśniak na wędzonce z kiełbasą, kluski z serem, banan, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek - Chleb z masłembiały schab, ogórek zielony, herbata.

WTOREK -09.09.2025 r. 

ŚniadanieBułka z ziarnem z masłem, twarożek, pomidor, kakao, herbata owocowa.

II Śniadanie - śliwka

ObiadZupa serowa z makaronem na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki kompot wieloowocowy, kefir.

Podwieczorek -  Angielka z masłem, dżem, herbata owocowa, suszone jabłuszka.

ŚRODA -10.09.2025 r.

ŚniadanieBułka maślana z masłem, serek waniliowy, kawa inka na mleku, herbata , marchewka.

II Śniadanie - banan

ObiadKrupnik na rosole, kluski śląskie, gulasz z warzywami, kompot wieloowocowy.

PodwieczorekChleb ze słonecznikiem z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony.

CZWARTEK - 11.09.2025 r.

ŚniadanieBułka razowa z masłem, pasta z jajka, szczypior, herbata owocowa.

II Śniadanie - gruszka

Obiad - Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, pampuchy, mus truskawkowy, twarożek sok jabłkowy.

Podwieczorek - Chleb z masłem, ser żółty wędzony, papryka, herbata owocowa.

PIĄTEK - 12.09.2025 r.

Śniadanie - Angielka z masłem, miód, herbata , banan.

II śniadanie - jabłko

Obiad -Manna na rosole, ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, mięta.

Podwieczorek - Chleb razowy z masłem, żywiecka, pomidor, herbata.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

PONIEDZIAŁEK - 15.09.2025r.

ŚniadanieBułka poznańska z masłem, dżem, płatki Cini Minis na mleku, herbata, marchewka.

II Śniadanie - jabłko

Obiad - Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, naleśniki z serem, banan, kompot wieloowocowy. 

Podwieczorek - Kanapka  z chleba z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata.

WTOREK -16.09.2025 r. 

ŚniadanieBułka z ziarnem z masłem,  twarożek, szczypior, kawa inka na mleku, herbata owocowa.

II Śniadanie - banan

Obiad Rosół z makaronem, ziemniaki, pałki z kurczaka, surówka wiosenna (pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata lodowa),  kompot wieloowocowy.

Podwieczorek -  Kanapka z chleba ze słonecznikiem, makrela w pomidorach , ogórek kiszony, herbata owocowa.

ŚRODA -17.09.2025 r.

ŚniadanieBułka z masłem, pasztet drobiowy, papryka, kakao, herbata.

II Śniadanie - gruszka

Obiad - Zupa kalafiorowa  na rosole, kasza gryczana, gulasz ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek - Chałka z masłem, kisiel, herbata, jabłuszka suszone.

CZWARTEK - 18.09.2025 r.

ŚniadanieBułka z masłem jajko, pomidor, szczypior, szklanka mleka, herbata.

II Śniadanie - mus owocowy

Obiad -Zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, filet z miruny, surówka z pory i marchewki, sok jabłko-gruszka. 

Podwieczorek -  Chleb z masłem, ser żółty, papryka, herbata.

PIĄTEK - 19.09.2025 r.

Śniadanie - Bułka z masłem, miód, płatki kukurydziane na mleku, herbata owocowa. 

II śniadanie - jabłko

ObiadGrochówka z wędzonce z kiełbasą,  pierogi z serem, brzoskwinia z ananasem,  mięta.

Podwieczorek - Chleb z masłem, szynka konserwowa, pomidor,  herbata owocowa.

JADŁOSPIS TYGODNIOWY

PONIEDZIAŁEK - 22.09.2025r.

Śniadanie - Bułka z masłem, serek waniliowy, płatki kukurydziane  Corn Fleks na mleku, herbata owocowa, jabłko.

II Śniadanie - banan

Obiad - Zupa szczawiowa na rosole z ziemniakami i jajkiem, ryż, kurczak z warzywami w sosie słodko kwaśnym,  kompot, wieloowocowy.

Podwieczorek - Kanapka ze słonecznikiem i z masłem, biały schab, ogórek zielony, herbata owocowa.

WTOREK -23.09.2025 r. 

Śniadanie - Angielka z masłem dżem,  kakao, herbata, marchewka.

II Śniadanie - jabłko

Obiad - Barszcz czerwony na rosole, ziemniaki, klops, sos koperkowy, mizeria,  kompot wieloowocowy. 

PodwieczorekChleb z masłem, jajko, pomidor, szczypior,  herbata.

ŚRODA -24.09.2025 r.

Śniadanie - Bułka  razowa z masłem, frankfuterki na ciepło, keczup, kawa inka na mleku   herbata owocowa.

II Śniadanie - koktajl bananowy

Obiad - Zalewajka na białej kiełbasie, łazanki z kapusta i pieczarkami, kompot wieloowocowy.

Podwieczorek - Chleb z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony , herbata owocowa.

CZWARTEK - 25.09.2025 r.

Śniadanie - Chałka z masłem, budyń, herbata, gruszka.

II Śniadanie - jabłko

ObiadZupa jarzynowa na rosole, kasza gryczana, gulasz, ogórek kiszony,  sok jabłko gruszka.

Podwieczorek -  Chleb z masłem, ser żółty, papryka, herbata. 

PIĄTEK - 26.09.2025 r.

Śniadanie - Bułka razowa z masłem, miód płatki Cini Minis na mleku, herbata owocowa, marchewka.

II śniadanie - gruszka

ObiadManna na rosole, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z selera z ananasem i żurawiną, mięta.

Podwieczorek - Chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony,  herbata owocowa.