Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
Śniadanie godz. 8.30
Drugie śniadanie godz.10.30
Obiad godz.12.30
Podwieczorek godz. 14.15
PONIEDZIAŁEK - 10.11.2025r. - z uwagi na liczbę dzieci jadłospis tego dnia może ulec zmianie.
Śniadanie - Bułka z masłem, dżem, płatki kukurydziane Corn fleks z toffi na mleku, herbata z cytryną, jabłko.
II Śniadanie - mus owocowy
Obiad - Zupa ogórkowa z wkładką mięsna, ryż, brzoskwinia z ananasem, twarożek, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb z masłem, pasztet drobiowy, papryka, herbata.
WTOREK -11.11.2025 r.
Śniadanie -
II Śniadanie -
Obiad -
Podwieczorek -
ŚRODA -12.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka razowa z masłem wędlina drobiowa, papryka, kawa inka na mleku, herbata.
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Zupa pomidorowa na rosole z makaronem, ziemniaki, nagetsy, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Angielka z masłem, miód, herbata, jabłuszka suszone.
CZWARTEK - 13.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka razowa z masłem, jajko, kiełki słonecznika, kakao, herbata owocowa.
II Śniadanie - banan
Obiad - Zupa fasolowa na wędzonce z kiełbasą, naleśniki z serem, banan.
Podwieczorek - Chleb z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony, herbata owocowa.
PIĄTEK - 14.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka z masłem, twarożek, pomidor, szczypior, szklanka mleka, herbata z cytryna, gruszka.
II śniadanie - jabłko
Obiad - Manna na rosole, ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, mięta.
Podwieczorek - Chleb razowy z masłem, szynka gotowana, papryka, herbata.
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PONIEDZIAŁEK - 17.11.2025r.
Śniadanie - Bułka z masłem, dżem, płatki kukurydziane Corn fleks toffi na mleku, herbata, marchewka.
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, kluski z serem, brzoskwinia, kompot, wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb razowy z masłem, wędlina drobiowa, papryka, herbata.
WTOREK -18.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka z ziarnem i masłem, pasta z łososia, ogórek kiszony, herbata żurawinowa.
II Śniadanie - gruszka
Obiad - Zupa ryżowa na rosole, ziemniaki, gulasz, surówka z białej kapusty, kompot wieloowocowy, kefir.
Podwieczorek - Chleb z masłem, ser żółty, pomidor, herbata żurawinowa.
ŚRODA -19.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka grahamka z masłem, kiełbasa żywiecka, papryka, kawa inka na mleku, herbata.
II Śniadanie - koktajl bananowy
Obiad - Rosół z makaronem, ziemniaki, pałki z kurczaka, surówka z sałaty lodowej z pomidorem, ogórkiem zielonym, ogórkiem kiszonym, papryką , kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Angielka z masłem, miód, herbata owocowa, marchewka.
CZWARTEK - 20.11.2025 r.
Śniadanie - Chałka z masłem, budyń, herbata z dzikiej róży, melon.
II Śniadanie - kiwi
Obiad - Krupnik na rosole, ziemniaki, filet z miruny, surówka z marchewki i pora, sok jabłko gruszka.
Podwieczorek - Chleb razowy z masłem, twarożek, kiełki lucerny, herbata z dzikiej róży.
PIĄTEK - 21.11.2025 r.
Śniadanie - Bułka masłem, jajko, pomidor, szczypior, szklanka mleka, herbata.
II śniadanie - pomarańcza
Obiad - Zalewajka na białej kiełbasce. pierogi z serem, mięta.
Podwieczorek - Chleb z masłem, polędwica sopocka, ogórek zielony, herbata.
