Jadłospis
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
Śniadanie godz. 8.30
Drugie śniadanie godz.10.30
Obiad godz.12.30
Podwieczorek godz. 14.15
PONIEDZIAŁEK - 08.09.2025r.
Śniadanie - Bułka z masłem, miód, płatki kukurydziane Corn fleks na mleku, herbata z cytryna, marchewka
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Kapuśniak na wędzonce z kiełbasą, kluski z serem, banan, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb z masłem, biały schab, ogórek zielony, herbata.
WTOREK -09.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka z ziarnem z masłem, twarożek, pomidor, kakao, herbata owocowa.
II Śniadanie - śliwka
Obiad - Zupa serowa z makaronem na rosole, ziemniaki, kotlet mielony, buraczki kompot wieloowocowy, kefir.
Podwieczorek - Angielka z masłem, dżem, herbata owocowa, suszone jabłuszka.
ŚRODA -10.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka maślana z masłem, serek waniliowy, kawa inka na mleku, herbata , marchewka.
II Śniadanie - banan
Obiad - Krupnik na rosole, kluski śląskie, gulasz z warzywami, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb ze słonecznikiem z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony.
CZWARTEK - 11.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka razowa z masłem, pasta z jajka, szczypior, herbata owocowa.
II Śniadanie - gruszka
Obiad - Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, pampuchy, mus truskawkowy, twarożek sok jabłkowy.
Podwieczorek - Chleb z masłem, ser żółty wędzony, papryka, herbata owocowa.
PIĄTEK - 12.09.2025 r.
Śniadanie - Angielka z masłem, miód, herbata , banan.
II śniadanie - jabłko
Obiad -Manna na rosole, ziemniaki, kotlet z miruny, surówka z kiszonej kapusty, mięta.
Podwieczorek - Chleb razowy z masłem, żywiecka, pomidor, herbata.
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PONIEDZIAŁEK - 15.09.2025r.
Śniadanie - Bułka poznańska z masłem, dżem, płatki Cini Minis na mleku, herbata, marchewka.
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Barszcz ukraiński z wkładką mięsną, naleśniki z serem, banan, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Kanapka z chleba z masłem, wędlina drobiowa, ogórek zielony, herbata.
WTOREK -16.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka z ziarnem z masłem, twarożek, szczypior, kawa inka na mleku, herbata owocowa.
II Śniadanie - banan
Obiad - Rosół z makaronem, ziemniaki, pałki z kurczaka, surówka wiosenna (pomidor, papryka, ogórek kiszony, sałata lodowa), kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Kanapka z chleba ze słonecznikiem, makrela w pomidorach , ogórek kiszony, herbata owocowa.
ŚRODA -17.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka z masłem, pasztet drobiowy, papryka, kakao, herbata.
II Śniadanie - gruszka
Obiad - Zupa kalafiorowa na rosole, kasza gryczana, gulasz ogórek kiszony, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chałka z masłem, kisiel, herbata, jabłuszka suszone.
CZWARTEK - 18.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka z masłem jajko, pomidor, szczypior, szklanka mleka, herbata.
II Śniadanie - mus owocowy
Obiad -Zupa owocowa z makaronem, ziemniaki, filet z miruny, surówka z pory i marchewki, sok jabłko-gruszka.
Podwieczorek - Chleb z masłem, ser żółty, papryka, herbata.
PIĄTEK - 19.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka z masłem, miód, płatki kukurydziane na mleku, herbata owocowa.
II śniadanie - jabłko
Obiad - Grochówka z wędzonce z kiełbasą, pierogi z serem, brzoskwinia z ananasem, mięta.
Podwieczorek - Chleb z masłem, szynka konserwowa, pomidor, herbata owocowa.
JADŁOSPIS TYGODNIOWY
PONIEDZIAŁEK - 22.09.2025r.
Śniadanie - Bułka z masłem, serek waniliowy, płatki kukurydziane Corn Fleks na mleku, herbata owocowa, jabłko.
II Śniadanie - banan
Obiad - Zupa szczawiowa na rosole z ziemniakami i jajkiem, ryż, kurczak z warzywami w sosie słodko kwaśnym, kompot, wieloowocowy.
Podwieczorek - Kanapka ze słonecznikiem i z masłem, biały schab, ogórek zielony, herbata owocowa.
WTOREK -23.09.2025 r.
Śniadanie - Angielka z masłem dżem, kakao, herbata, marchewka.
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Barszcz czerwony na rosole, ziemniaki, klops, sos koperkowy, mizeria, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb z masłem, jajko, pomidor, szczypior, herbata.
ŚRODA -24.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka razowa z masłem, frankfuterki na ciepło, keczup, kawa inka na mleku herbata owocowa.
II Śniadanie - koktajl bananowy
Obiad - Zalewajka na białej kiełbasie, łazanki z kapusta i pieczarkami, kompot wieloowocowy.
Podwieczorek - Chleb z masłem, makrela w pomidorach, ogórek kiszony , herbata owocowa.
CZWARTEK - 25.09.2025 r.
Śniadanie - Chałka z masłem, budyń, herbata, gruszka.
II Śniadanie - jabłko
Obiad - Zupa jarzynowa na rosole, kasza gryczana, gulasz, ogórek kiszony, sok jabłko gruszka.
Podwieczorek - Chleb z masłem, ser żółty, papryka, herbata.
PIĄTEK - 26.09.2025 r.
Śniadanie - Bułka razowa z masłem, miód płatki Cini Minis na mleku, herbata owocowa, marchewka.
II śniadanie - gruszka
Obiad - Manna na rosole, ziemniaki, paluszki rybne, surówka z selera z ananasem i żurawiną, mięta.
Podwieczorek - Chleb z masłem, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, herbata owocowa.